24 анализа - Ги преплати ли Македонија странските инвестиции?

Со тајни преговори на поранешните министри и странските инвеститори за десет години за субвенции се потрошени се 225 милиони евра. Актуелната влада ќе ги обелодени договорите – опозициската ВМРО-ДПМНЕ – обвинува дека власта влегува во војна со странските инвеститори? Што кријат договорите – и какви ефекти имаа субвенциите? Во 24 анализа дебатираат – Павле Гацов, здружение на даночни советници, Ванчо Узунов – унниверзитетски професор и Фатмир Битиќи - стопанственик

See video

Емисии

15.12.2017 - 02:59
Скопје се гуши, граѓаните ко риби на суво, надлежните обвинуваaт за политички мотивираност, родители се закануваат со бојкот на наставата. Како до воздух во метрополата која стана светски првак во загаденост, зошто нема радикални итни мерки, дали надлежните ја сфаќаат состојбата несериозно. Дебатираат Ана Чоловиќ Лешоска, „Еко-Свест, д-р Драган Ѓорѓев - Институт за јавно здравје и градоначалникот на Скопје Петре Шилегов.
14.12.2017 - 19:00
Тема: Текстилните работници не им веруваат на институциите - се плашат дека ако пријават неправилност ќе останат без работа
14.12.2017 - 16:27
Тема: Придобивки од семињата во секојдневната исхрана Гостин: Марина Релушкоска - дипл. нутриционист од компанијата Виталиа
14.12.2017 - 15:09