24 анализа - Ќе успеат ли да се запре изградбата на рудници?

Рудниците се градат со засилено темпо - граѓаните бараат стопирање. Ќе успеат ли да ја запрат изградбата? Дебатираат градоначалникот на Валандово, Перо Костадиновски, претставници од здружението „Спас за Валандово“, Ангел Наков, граѓански активист. Министерството за животна среднина, Државниот инспекторат за животна средина и Министерството за економија одбија да пратат свои претставници.

See video

Емисии

18.12.2017 - 11:39
Гостин: д-р Катерина Ставриќ - директор на Детска Клиника
18.12.2017 - 11:38
Гости: д-р Анкица Росоклија - доктор по медицински науки и д-р Боне Стевановски - психијатар
18.12.2017 - 11:37
Гостин: Михаил Арсовски
17.12.2017 - 21:40
Здравствен буџет со над 400 милиони евра, многу пари лоши здравствени услуги. Какви лекови користиме? Ќе останеме ли без лекари? Зошто сакаат сите на Клинички центар? Дали на здравството му претстои колапс? Светската мафија за лекови трета по картели за дрога и еколошки отпад. Кој, како го контролира увозот на лекови? Дали треба да си кум на премиерот за да станеш еден од најбогатите? Се менува ли перцепцијата на лицата со хендикеп?