18.03.2018 - 17:18
Не треба Македонија да попушти на притисокот на Србија и да го менува правилникот за брашното, сметаат дел од земјоделците. Според Ефтим Шаклев од...
18.03.2018 - 14:09
Нема никаков проблем, тоа што е доворено во скопје се спроведува, изјави денеска министерот за земјоделство, шумарство и водостопанство, Љупчо...
18.03.2018 - 12:03
Работна група составена од членови на државното акционерско друштво, Македонски енергетски ресурси (МЕР) и грчката компанија за управување на систем...
17.03.2018 - 17:23
Потврдената оценка на стандард и пурс е пизтивен сигнал за домашните и за странските иневститори, но постојат ризици што може да ги нарушат...
17.03.2018 - 17:14
Меѓународна агенција „Стандард и пурс“ ја потврди оценката за кредитниот рејтинг на Македонија. Таа останува ББ-со стабилен изглед. Во извештајот,...
17.03.2018 - 12:27
Aгенцијата „Standard and Poor’s” соопшти дека го потврдува кредитниот рејтинг на Македонија ББ-, со стабилен изглед. Потврдата на стабилниот изглед...
16.03.2018 - 18:07
Со грант од ЕУ од 18 милиони евра и учество на Владата со 3,2 милиони евра ќе се подобрува конкурентноста на туризмот, но и ќе се чисти ѓубрето од...
16.03.2018 - 09:19
Штрајкот на рударите и блокадата на патот кон рудникот „Саса" се ставени во мирување, информираше претседателот на Сидикалната организација на Месо...