10.10.2012 - 13:14
Дождот кој од изутринава врне во Кочанската котлина ја прекина жетвата на оризовата култура. Комбајните денеска не влегоа во нивите, а застојот...
10.10.2012 - 13:12
Во организација на ПСМ Фондацијата од 12 до 18 идниот месец ќе се одржи Глобалната недела на претприемништво.   Дел од настанот ќе бидат...
10.10.2012 - 12:25
Италијанската Католичка црква ќе остане без историскиот повластен статус и од 2013 година ќе мора да плати данок на имот. Црквата моментно плаќа...
10.10.2012 - 12:01
Институциите не одговаат на барањата за надзорна расправа за намалување на цената на струјата, дериватите и храната. Обвинуваат од граѓанската...
10.10.2012 - 11:47
МЕПСО А.Д. почна инвестициски циклус вреден над 26 милиони евра во кој ќе бидат изградени повеќе од 120 километри нова далноводна мрежа, соопшти...
09.10.2012 - 19:44
Се очекува дека извозот на ирачка нафта во октомври ќе биде на највисоко ниво за изминатите неколку децении додека производството на нафта во...
09.10.2012 - 17:48
Откако Португалија ја доби првата спасувачка транша, денеска министрите за финансии од ЕУ на земјата и дадоа плус една година рок да ја намали...
09.10.2012 - 17:41
Задругарството и кооперативите повторно се враќаат во македонскиот аграр. И со закон државата ќе ги стимулира земјоделците да го здружуваат...