29.08.2012 - 14:53
Македонската економија е под притисок на уцени и казни и затоа треба да се намалат глобите кои УЈП ги изрекува за најбанални работи.   Власта...
29.08.2012 - 14:00
Нема нови антикризни мерки за ублажување на ценовниот удар, изјави министерот за економија Ваљон Сарачини.  Според него, Владата веќе презела...
29.08.2012 - 13:16
По неуспехот во преговорите за платите и условите за работа, Синдикатот на летачкиот персонал на Луфтханза соопшти дека неговите членови ќе стапат во...
29.08.2012 - 12:57
Хемискиот гигант Охис пред нов  тендер.  За десеттина дена на  охисовци ќе им се даде деветта шанса.  Според министерот за...
28.08.2012 - 15:50
Поскапеа и јајцата! Од денска на зелените пазари  на дел од тезгите јајцата се продаваат по нова повисока цена и до 10 денари за јајце....
28.08.2012 - 13:07
Во Франција е најавено намалување на цената на горивото до шест евроценти за литар.   Министерот за економија Пјер Московиси најави намалување...
28.08.2012 - 13:03
Во Црна Гора од денеска цените на сите видови горива ќе бидат на  рекордно ниво, па така литар евросупер 98 ќе чини 1,54 евра.  ...
27.08.2012 - 14:39
Народна банка останува доследна на политиката на стабилен курс на денарот кон еврото и одржувањето ниска инфлација на нивото на инфлацијата во евро...