08.10.2012 - 19:08
Повеќе странски компании и конзорциуми покажале интерес за изградба на автопатот Приштина- Скопје, поточно Приштина-граничен премин Блаце, на...
08.10.2012 - 15:58
Државата веднаш да сопре со задолжување, во спротивно неизвесно е како ќе се финасира продлабочениот дефицит. ММФ со силна порака до Владата. Во...
08.10.2012 - 15:53
Почнува да се чуствува недостатокот на квалификувана работна сила во компаниите. Бизнис заедницата стравува дека по заминувањето во пензија на...
08.10.2012 - 15:41
08.10.2012 - 13:13
Цените на стоките и услугите за лична потрошувачка растат – статистика потврди дека септември е еден од најскапите месеци во годината. Трошоците за...
08.10.2012 - 11:11
Вработените од Ремонт на пруги од утрово се на протест пред Владата. Бараат конечно да им се реши статусот и да се регулира начинот на функционирање...
08.10.2012 - 11:05
Се намалува цената за одредени нафтени деривати за 1,83%. Регулаторна комисија објави дека цената на Еуросупер од 98 октани се намалува за...
07.10.2012 - 14:33
Британскиот премиер Дејвид Камерон денеска сугерираше создавање на два посебни буџети на Европската унија, едниот за 17-те земји членки на еврозоната...