01.08.2012 - 17:17
Се укинува дневната евтина тарифа што досега граѓаните ја користеа од понеделник до сабота, освен во неделите.    Според промените што ги...
01.08.2012 - 16:54
Според најновата проекција на Народната банка, стапката на раст на БДП е преполовена од 2 на само 1 %. Гувернерот Богов предвидува економско...
01.08.2012 - 16:48
Последните испитувања покажаа дека површините зафатени од „екстремната“ суша во девет американски сојузни држави се тројно зголмени за само една...
01.08.2012 - 16:16
Противуставно и незаконски е на граѓаните да им се наметнуваат обврски и плаќања за услуги кои не ги користат. Неможе да им се наложи да ги...
01.08.2012 - 16:12
Парно во иднина ќе плаќаат сите - користеле или не. И оние што се исклучиле ќе мора повторно да се приклучат на системот, а дури потоа одново да...
01.08.2012 - 14:06
Најпрвин кратко објаснување и вовед во процесот на производство на струја кој се добива од вода. А потоа и на дело. Со татнежот кој го испуштија...
01.08.2012 - 13:25
ХЕЦ Света Петка е инвестиција на СДСМ започната на 2004, изведувана според предвидената динамика до 2006, а требаше да биде завршена до март 2009...
01.08.2012 - 13:01
Цените на нафтата и на нафтените деривати не зависат од Република Македонија, се утврдуваат на светските пазари и зависат од понудата во дадениот...