01.08.2012 - 13:01
Цените на нафтата и на нафтените деривати не зависат од Република Македонија, се утврдуваат на светските пазари и зависат од понудата во дадениот...
01.08.2012 - 12:07
Грција ја разгледува можноста да продаде повеќе трезорски записи во август, за да ја намали дупката во буџетот за овој месец, соопшти висок...
01.08.2012 - 11:36
Независниот синдикат на камионски транспортери бара од Град Скопје итно да ја укине забраната за движење на тешки товарни возила низ централното...
31.07.2012 - 16:16
Континиураниот десет месечен пад на индустриското производство следен и со намалување на работната сила во индустријата. Статистика објави пад на...
31.07.2012 - 16:08
Владата и општините трошат без мерка. За еден ист производ плаќале различна цена повисока и до 208 %. Центарот за граѓански комуникации во последната...
31.07.2012 - 15:31
Најголемиот германски кредитор „Дојче банк“ денеска соопшти дека планира да укине 1.900 работни места, главно надвор од Германија, во рамки на...
31.07.2012 - 12:16
Над 25 милиони работоспособни мажи и жени биле невработени во рамки на земјите-членки на Европската унија во текот на јуни, од кои 17,8 милиони од...
31.07.2012 - 12:06
АД „Електрани на Македонија“ утре ќе ја пушти во употреба новата хидроелектрана „Св. Петка“, лоцирана меѓу ХЕЦ Козјак и ХЕЦ Матка, со што оптимално...