23.08.2012 - 13:28
Владата ќе интервенира со одредена количина сточна храна од државните резерви за да се надмине недостигот што сериозно ги погоди фармерите, изјави...
23.08.2012 - 10:51
Правна рамка за воспоставување директни редовни и чартер авиолинии меѓу Македонија и САД овозможува Спогодбата за воздушен сообраќај меѓу двете...
22.08.2012 - 17:30
За четири години се вработиле 5,189 наставници. Нови вработувања во училиштата немало туку се трансформирале договорите за вработување на...
22.08.2012 - 13:35
Поттикнување на локалниот економски развој, трансфер на технологии и вештини на работната сила, зголемување на конкурентноста на локалните компании и...
22.08.2012 - 12:43
50 луѓе останаа без работа, откако пазарниот инспекторат ги затвори скоро сите пумпи на Макоил поради неизбаждарени пумпи. Сопственикот Мите...
22.08.2012 - 10:48
Властите се оградуваат од одговорност за поскапената струја парно и нафтата протестите на граѓаните ги дефинираат како ситно собирање на партиски...
21.08.2012 - 14:46
СДСМ бара ЕЛЕМ и МЕПСО итно да се откажат од трошењето за непродуктивни цели, да спроведат политика на заштеди и со тоа да ја намалат цената на...
21.08.2012 - 14:10
Владата размислува за нов сет на антикризни мерки кои ќе го ублажат есенскиот ценовен шок. По покачувањето на енергенсите и најавата на новиот...