01.08.2012 - 18:42
Грчките политички лидери постигнаа договор за нови економски мерки во износ од 11,5 милијарди евра, побарани од меѓународните кредитори на Атина во...
01.08.2012 - 18:36
Генералниот директор на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) Кристин Лагард денеска изјави дека еврозоната не е единствениот проблем на светската...
01.08.2012 - 18:26
Американската поштенска служба е пред банкрот, со долгови од повеќе од пет милијарди долари, кои не може да ги исплати без државна помош.   Се...
01.08.2012 - 17:17
Се укинува дневната евтина тарифа што досега граѓаните ја користеа од понеделник до сабота, освен во неделите.    Според промените што ги...
01.08.2012 - 16:54
Според најновата проекција на Народната банка, стапката на раст на БДП е преполовена од 2 на само 1 %. Гувернерот Богов предвидува економско...
01.08.2012 - 16:48
Последните испитувања покажаа дека површините зафатени од „екстремната“ суша во девет американски сојузни држави се тројно зголмени за само една...
01.08.2012 - 16:16
Противуставно и незаконски е на граѓаните да им се наметнуваат обврски и плаќања за услуги кои не ги користат. Неможе да им се наложи да ги...
01.08.2012 - 16:12
Парно во иднина ќе плаќаат сите - користеле или не. И оние што се исклучиле ќе мора повторно да се приклучат на системот, а дури потоа одново да...