02.10.2017 - 13:30
Дизел горивото од ноќеска на полноќ поскапува за два денара по литар, а цената на бензините останува иста, одлучи денеска Регулаторната комисија за...
01.10.2017 - 17:27
За да се пушти во употреба автопатот Демир Капија-Смоквица, Македонија мора да исклучи од електирчен напон, еден, од вкупно двата далекуводи што ја...
30.09.2017 - 17:15
Македонија и Грција имаат огромен потенцијал за развој на бизнисот, но спорот со името, како и немањето директна авионска врска ја кочи соработката,...
28.09.2017 - 17:36
Каматните стапки ќе растат и во светот и во Накедонија, најави Глигор Бишев, на денешниот јубилееан форум на Ерсте кој се одржува пета година по ред...
27.09.2017 - 18:51
Попис ќе има, но нема најва кога и како. Централниот регистар на населението ќе биде само подготовка. Според Валадта, тој не може да го замени...
27.09.2017 - 17:46
Во Македонија станува тешко да се најде добар занаетчија. Определбата на претходната Влада високото образование да го направи достапно за секого...
26.09.2017 - 17:28
Почна пријавувањето на стечајците кои ќе добиваат по 7.600 денари месечно од државата. До Агенцијата за вработување пристигнале 816 барања, а рокот...
26.09.2017 - 17:26
Државната компанија ЕЛЕМ целосно го поништи тендерот за набавка на гумени ленти за РЕК Битола, на кој учествуваше компанијата „Фероинвест“, каде еден...