12.03.2017 - 16:27
„Глобалната иницијатива С.О.С.“ (стоп операција Сорос) денеска побара институциите да испитаат дали граѓанските организации и фондации во државата...
12.03.2017 - 16:24
Економската програма на СДСМ е добро позната за граѓаните, реагираше Кирил Миновски од ВМРО-ДПМНЕ. Познати се времињата на највисока стапка на...
12.03.2017 - 16:23
Драган Тевдовски, претседател на комисијата за економија на СДСМ, вели дека главен фокус во програмата за работа на владата во периодот 2017 – 2020...
10.03.2017 - 19:20
Македонија досега искористила само 40 отсто од достапните пари од европските ИПА фондови, наменети за социјалната вклученост. Од достапните 14,1...
10.03.2017 - 16:15
Државната компанија ЕЛЕМм од средината на март до крајот на април ќе увезува струја по цена од 36,4 евра по мегават час што е пониска од производната...
10.03.2017 - 11:43
АД ЕЛЕМ ќе увезе 32.710 мегават-часови електрична енергија во период од 11 март до 30 април годинава по просечна цена од 36,4 евра, информираат од...
09.03.2017 - 18:14
Ррегулаторната комисија за енергетика од 1 јануари 2018, ќе ја утврдува цената на водата. Се очекува еднаш во три години да се формира цената и тоа...
09.03.2017 - 18:04
Невработеноста во Македонија изнесува 23,1 отсто или 219 148 луѓе биле без работа на крајот на минатата година. Невработеноста бележи благ пад....