12.04.2017 - 16:54
Државата ги скрати парите за инсулин, игли, ленти и мерачи на шеќерот во крвта за 60 милиони денари или вкупно еден милион евра. За здруженијата на...
11.04.2017 - 16:21
Ископани дупки и одбележани тезги, ова е сликата која утрово ги дочека пазарџиите на Бит-пазар. Револтирани бараат одговор од Скопски пазар но и од...
10.04.2017 - 16:52
Не се одржа состанокот на раководството на ССМ, кој денеска претседателот Живко Митревски и првите луѓе на гранковите синдикати го свикаа во Велес....
10.04.2017 - 15:50
Априлската пензија ги изненади пензионерите. Дел од нив подигнаа повисока пензија од 200 па до 1000 денари. Од министертсвото за труд и социјална...
10.04.2017 - 15:39
Странските инвеститори се пожалија дека во земјава нема стручен кадар за отворените работни места и дека ситуацијата е алармантна. Од Советот на...
09.04.2017 - 16:42
Состојбата со јавниот долг е алармантна, оваа оценка ја даде светска банка во својот најнов извештај. Во анализа за телевизија 24, економистите Висар...
08.04.2017 - 15:26
Гевгеличани на 23 април на референдум ќе се изјаснуваат дали се за или против изградба на рудник на Кожуф. Во Валандово, пак, веќе се работи на...
08.04.2017 - 15:24
Технички причини или празен буџет. Молк во министерството за финансии. Министерот Миновски не одговара кои се техничките причини поради кои доцни...