05.06.2017 - 11:52
Штетите од ниските температури што пред два месеци го зафати преспанскиот регион се од 80 до 100 отсто. Според проценката на терен што ја спроведе...
05.06.2017 - 11:47
Mакедонската економија според најновата прогноза на Светската банка годинава ќе има раст од 2,8 проценти, следната 3,3 и во 2019 година 3,8 проценти...
04.06.2017 - 21:12
Промена на даночната политика најавува новата влада. Персоналниот данок на доход ќе има две стапки, едната од 10 отсто, како што е сега и која ќе...
02.06.2017 - 14:39
Струмичките земјоделци се разочарани од откупната политика и цени на стартот од годинашнава сезона. Ниските откупни цени  и немањето пласман беа...
01.06.2017 - 15:48
Празна или полна каса, каков буџет ѝ остава старата на новата влада? Додека премиерот Зоран Заев тврди дека за 100 дена најдоцна ќе се обелодени...
30.05.2017 - 15:41
Буџетската каса ја оставам во одлична кондиција, на сметката има пари за сервисирање буџетските потреби и за исплата на доспеаните долгови, уверува...
29.05.2017 - 16:28
Пасишта, акции, уметнички слики, станови, куќи па и еден трактор, но и по некој кредит - ова е само дел од имотната состојба на членовите на новиот...
29.05.2017 - 15:56
Индустријата се бори за опстанок, пердупредуваат металурзите. Политичката криза, недостигот на стручен кадар и светските надолни трендови го намалија...