07.02.2017 - 19:13
Министерот за економија, Дритон Кучи не даде одговор на прашањата колку државни пари се дадени на странските инвеститори и дали државата има корист...
07.02.2017 - 19:09
Домашниот бизнис книжи штети од блокадата на Евзони. Претседателот на Стопанската комора на Македонија, Бранко Азески им пиша ургентни дописи на...
07.02.2017 - 16:49
Двегодишниот договор за 24 часовно обезбедување на Државни Електрани тежок повеќе од половина милион евра кој го доби агенцијата СГС бил донесен во...
07.02.2017 - 16:30
Владата се мобилизираше, се бараат решенија преку министертсвата  за економија и финасии за да се избегне нафтена криза, се контактираат грчките...
07.02.2017 - 16:19
Отпуштениот од Ван Хол, Ергин Азис кој тврди дека е отпуштен затоа што е симпатизер на СДСМ, денеска поднесе приговор до белгискиот инвеститор. За ТВ...
07.02.2017 - 13:08
Службеник во книговодство, шминкер, масер и негувател на стари лица, се занимања кои се бараат на пазарот на труд, а за кои со финансиски средства од...
07.02.2017 - 11:18
СДСМ денеска го обвини раководството на ЕЛЕМ, кое е посочуваат блиско со ВМРО-ДПМНЕ за прекумерно искористување на водите покрај на Охридско и на...
06.02.2017 - 16:59
Претприемачите од малите земји како македонија се наоѓаат во неповолна положба и се загрозени од големите корпорации и фирми, велат од стопанската...