14.12.2017 - 15:31
Со новото законско решение нема да се укине евтината тарифа на струјата, туку таа е гарантирана како минимум услов во процесот на либерализација на...
13.12.2017 - 18:00
Моделот за евтината тарифа на струја нема да важи по либерализацијата на пазарот на електрична енергија. Со новиот закон секој снабдувач ќе си понуди...
13.12.2017 - 14:02
Владата  го усвои и го испрати до Собранието на понатамошна процедура дополнетиот предлог-буџет за 2018 година. Во дополнетиот предлог-буџет се...
13.12.2017 - 12:45
Премиерот Зоран Заев денеска уште еднаш повтори дека Владата ќе остане на своето ветување и оти ќе се искористи секој правно-формален аспект за да се...
12.12.2017 - 19:51
Дополнетиот предлог на буџетот за 2018 година со прифатените амандани од комисиската расправа во Собранието е усвоен на денешната редовна седница на...
12.12.2017 - 17:38
Започна операцијата на проджба на приватниот пензиси фонд -  НЛБ нов пензиски фонд. Сопственик треба да стане Групацијата Сава РЕ. двете страни...
12.12.2017 - 17:33
Работодавачите кои барале дел од парите исплатени како минимална плата да им бидат вратени кеш  прават кривично дело, а сите работници кои имаат...
12.12.2017 - 15:34
Почнувајќи од септември годинава, започна со работа првиот бизнис центар за креативност и неформално образование – Creative Hub, кој се наоѓа во...