13.09.2012 - 07:57
Претседателот на Република Македонија Ѓорѓе Иванов денеска во рамки на посетата на Турција ќе се обрати на свеченото отворање на „ТОББ Меѓународниот...
12.09.2012 - 13:54
Европскиот парламент на својата денешна пленарната сесија во Стразбур даде согласност за усвојување на директивата „енергетска ефикасност“, со која...
12.09.2012 - 13:18
Државата не му должи на стопанството по основ на ДДВ. Првиот финасиер Ставрески  уверува дека навремно се врши исплата на поврат на ДДВ....
12.09.2012 - 12:26
Бавниот економски раст и високите цени на нафтата во оваа година веројатно ќе предизвикаат забавен раст на побарувачката на овој енергенс во светот,...
12.09.2012 - 12:00
Генералниот директор на „ТАВ Македонија” Зоран Крстевски и менаџерот за маркетинг и развој Зафер Меше неделава во Приштина и во Врање ги презентираа...
12.09.2012 - 11:51
Десетина дена по воведувањето на новиот инструмент задолжница издадени се првите во износ од 24 милиони денари. Очекувањата на Владата, според...
12.09.2012 - 11:29
Европската централна банка треба да игра централна улога во супервизијата на банките од еврозоната, се наведува во предлогот за банкарска унија...
12.09.2012 - 11:07
Во услови на скапи енергенси и дефицитарно домашно производство, Македонија недоволно вложува во енергетски ефикасни објекти. Стопанствениците бараат...