26.10.2017 - 16:41
Шуто Оризари пред одлука – ќе го избере ли повторно актуелниот градоначалник и кандидат за нов мандат, Елвис Бајрам или по 8 години тој ќе замине од...
26.10.2017 - 16:26
Во вториот круг локални избори, Собранието ќе работи со променет состав. Ќе има најмалку пет нови пратеници, а по завршувањето на изборите постојат...
26.10.2017 - 11:27
Вториот круг од локалните избори во Македонија ќе се спроведува на 1.517 избирачки места во 35 општини, каде право на глас имаат 833.710 граѓани. Во...
26.10.2017 - 10:52
Државната изборна комисија почна со дистрибуција и примопредавање на доверливиот избирачки материјал до општинските изборни комисии за вториот круг...
25.10.2017 - 21:40
Ќе победи животот, нема да има поделби, ќе заврши времето кога градоначалникот се криеше од граѓаните, порача вечерва од Кавадарци кандидатот за...
25.10.2017 - 21:13
Ја променивме сликата за нашата општина, ќе ја ја продолжиме успешната приказна, изјави кандидатот за градоначалник на општина Ммакедонска Каменица...
25.10.2017 - 19:08
Изминатите години 600.000 млади луѓе заминаа од земјава. Новата реформска влада и ние како локална власт ќе работиме на проекти за да ги задржиме во...
25.10.2017 - 19:08
За овие четири години видовте како треба да изгледа еден градоначалник на Штип. Целосно посветен, скромен, работлив да направи што повеќе проекти во...