18.10.2017 - 16:17
46 приговори беа доставени до Државната изборна комисија за првиот круг од локалните избори. Најголемиот број од нив, дури 43 се од опозициската...
13.10.2017 - 10:48
Локалните избори на 15 и 29 октомври се можност за граѓаните да ги изразат своите гледишта за правецот во кој нивните општини треба да се движат во...
13.10.2017 - 10:10
Од полноќ завршува изборната кампања за првиот круг од локалните избори и почнува изборниот молк, кога може да се известува за изборите и текот на...
12.10.2017 - 21:43
Кандидатот за градоначалник на Штип од партијата СДСМ, Благој Бочварски, пред граѓаните со пораки за подобра инфраструктура, поголемо зеленило, но и...
12.10.2017 - 19:36
Претстојните локални избори се важни за иднината на Македонија како просперитетна и стабилна демократија, целосно интегрирана во евро-атлантските...
12.10.2017 - 19:32
Шефот на делегацијата на ЕУ во Македонија, амбасадорот Самуел Жбогар во пораката упатена преку неговиот твитер профил ги повикува политичките лидери...
12.10.2017 - 18:57
 Во Полициската станица во Кочани доцна попладнето е повикано на разговор лице кое се наоѓа на кандидатската листа за советници од коалицијата...
12.10.2017 - 18:05
Здружение „Тврдокорни“ на протести. Бараат одземање на мандатот на премиерот Зоран Заев. Според нив - СДСМ не се придржува до дадените гаранции и...