15.08.2012 - 12:56
Галија, Ван Гог и Дубиоза Колектив ќе бидат атракција за Тиквешкиот гроздобер, што ќе се одржи од 6 до 9 септември во Кавадарци, соопшти денеска...
15.08.2012 - 11:07
Австрискиот кинематографер Кристијан Бергер е добитник на Специјална награда „Златна камера 300“ на 33 Интернационален фестивал на филмска камера „...
12.08.2012 - 12:11
Во соработка со Кинотеката на Македонија, вечер на „Охридско лето“ ќе биде прикажан филмот „Фросина“, со што ќе бидат одбележани 60 години од...
09.08.2012 - 12:59
По повеќе години, првпат се врши обемна конзервација на археолошкиот локалитет Стибера кај селото Чепигово, Прилепско. За таа цел Министерството за...
06.08.2012 - 10:07
Во присуство на голем број љубители на ликовната уметност во Центарот за култура „Антон Панов” во Струмица пред  изложбата на дела од Ана...
06.08.2012 - 08:20
Почнува 52 Сабор на трубачи во Гуча. За стотиците илјади гости ќе има се - од улични продавачи, шатори, до автентични објекти, осмислени во етно стил...
05.08.2012 - 11:14
Со раскошните вокали на „Перпетум Џезиле“ заедно со долготрајните аплаузи на неколкуилјадната публика во преполнетиот Антички театар во Охрид, синоќа...
02.08.2012 - 09:28
Светската атракција, виолончелското дуо од Хрватска „2Cellos“ вечер  на сцената на Античкиот театар ќе одржи целовечерен концерт како дел од...