28.09.2012 - 07:34
Групи од Полска, Србија, Украина, Хрватска, Словачка и од 10 домашни ансамбли годинава се гости на најмасовниот и најстариот Меѓународен детски...
27.09.2012 - 08:42
За својот роман „Сестрата на Зигмунд Фројд” објавен во Италија Гоце Смилевски ја доби Наградата за медитеранска култура што се доделува под...
27.09.2012 - 08:14
Македонската филхармонија вечер со концертот „Ш Ш Ш...“ ќе ја почне концертната сезона 2012/2013. Оркестарот ќе го води познатиот полски диригент...
27.09.2012 - 08:01
„Трето полувреме“ на Дарко Митревски вечер ќе има скопска пренмиера во кино „Милениум“ по премиерата на фестивалот „Браќа Манаки“ во Битола пред 12...
26.09.2012 - 09:00
Каталонскиот весник „Каландриа“ го вброи македонскиот поет Никола Маџиров меѓу нобеловците Чеслав Милош и Томас   Транстромер.    Во...
26.09.2012 - 08:59
Македонскиот уметник Киро Урдин ќе биде официјален гостин на жирито на 7. Меѓународен фестивал „Зелен бран - 21 век“ што ќе биде одржан во бугарскиот...
25.09.2012 - 09:39
Во реномираниот Национален театар за опера и балет во Киев утре свечено ќе почне дводневната манифестација „Денови на македонската култура во Украина...
24.09.2012 - 09:46
Македонската филхармонија во четврток со концертот симболично насловен „Ш Ш Ш...“ ќе ја започне концертната сезона 2012/2013.   Диригент ќе биде...