15.09.2012 - 08:55
Во Битола вечер свечено ќе биде отворен 33. Интернационален фестивал на филмска камера „Браќа Манаки“.  Под мотото „Продолжи да создаваш“, до 21...
14.09.2012 - 09:32
Актерот Никола Ристановски за улогата на Молиер во  пртставата „Животот на Моли-ер” на МНТ е лауреат на 20. Меѓународен фестивал на камерен...
14.09.2012 - 08:26
Државниот архив на Република Македонија ќе му отстапи на манастирот „Св. Јован Бигорски“ поголема збирка од своите изданија за да го збогати книжниот...
13.09.2012 - 15:25
Во сабота на „Манаки“ ќе видите филм кој зборува за сите луѓе од Македонија, филм кој не е против, туку филм кој е за... за љубовта, за херојството...
13.09.2012 - 14:08
Уметникот и режисер Киро Урдин е награден  на шестиот Меѓународен фестивал на филмови посветени на животните  и заштита на животната...
13.09.2012 - 14:05
Идната недела ќе почне археолошко истражување, а потоа до крајот на октомври и конзервација на светилиштето на Мегалитската опсерваторија Кокино,...
13.09.2012 - 14:04
Филмот „Трето полувреме” на Дарко Митревски, во продукција на Кино око, ќе биде македонски кандидат за наградата Оскар за најдобар филм од неанглиско...
13.09.2012 - 08:17
Македонскиот поет Никола Маџиров ја доби значајната европска книжевна стипендија „Маргерит Јурсенар“ за 2013 година, под покровителство на...