04.09.2012 - 11:21
Долгогодишна првенка на скопската опера и основоположник на најголемата културна манифестација во Македонија, Охридско лето, Ана Липша Тофовиќ,...
03.09.2012 - 13:22
По повод одбележувањето на 21-та годишнина од независноста на Република Македонија, Владата на 8 септември организира голем концерт на Националната...
01.09.2012 - 14:15
Издавачката куќа „Сандроф“ од Загреб го објави на хрватски јазик романот „Дваесет и првиот“ на Томислав Османли. Автор на преводот е преведувачот и...
01.09.2012 - 11:29
Фотографии со создавањето на лозовиот расадник, монополот, комбинатот “Фени”, првата винарска визба во Македонија “Тиквеш“ ќе понуди изложбата „...
31.08.2012 - 15:26
Белгискиот Кралски музеј во Мариемонт веќе не ја најавува изложбата „Илјада години писмена традиција во Македонија”.   По силниот притисок на...
31.08.2012 - 12:52
Република Македонија ќе учествува на 25. Меѓународен саем на книгата што ќе се одржи од 5 до 10 септември во Москва, Руската Федерација. Организатор...
29.08.2012 - 08:32
Од денеска до недела на просторот кај спортскиот центар „Борис Трајковски“ ќе се одржува Петтиот гурмански викенд со пиво „Пиволенд 2012“.   За...
29.08.2012 - 08:16
Со филмот „Неподготвениот фундаменталист“ на индиската режисерка Мира Наир денеска на островот Лидо ќе започне 69. издание на Венецискиот филмски...