11.07.2012 - 11:54
Во четврток во 18 часот се отвараат портите на тринаесетиот по ред Егзит фестивал кој ќе трае до недела 15 јули на Петроварадинската тврдина во Нови...
05.07.2012 - 12:16
Групата Аир Стрингс, составот Вокали и гостите Весна Гиновска Илкова и Ѓоко Таневски се соединуваат, а во четврток имаат концерт во Дом ан АРМ во...
05.07.2012 - 11:50
Деветилјадна публика се очекува на саботниот концерт на светски познатиот бенд Дуран Дуран кој ќе настапи на Скопско кале. Организаторите од „Аволон...
05.07.2012 - 11:19
Од утре се до 11 јули Охрид ќе биде домаќин на повеќе професионални и аматерски културно-уметнички друштва и фолклорни ансамбли кои ќе учествуваат на...
05.07.2012 - 11:12
Во организација на Домот на културата „Злетовски рудар“ од Пробиштип, денеска започна со работа 21-та Лесновска ликовна колонија. Влатко Јовановски,...
04.07.2012 - 14:48
Во селото Погоњани блиску до Јанина во Грција од утре до 8 јули ќе се одржи фестивал и собрание на основачите на мрежата за промоција...
04.07.2012 - 14:41
Никој не е поголем од фестивалот и неговото значење и затоа не смее да се дозволи  „Охридско лето“ да биде заложник на какви било...