01.02.2017 - 09:36
Во Друштвото на писателите на Македонија (ДПМ) денеска ќе бидат објавени добитниците на наградите за најдобри книжевни дела објавени минатата година...
31.01.2017 - 12:33
Театар Комедија вечер премиерно ќе ја изведе претставата „Трудна приказна“ по текст на Благица Секулоска, а во режија на Лидија Дедовиќ од Црна Гора...
28.01.2017 - 22:39
Претседателот на комисија за култура на СДСМ, Роберт Алаѓозовски, на прес конференција побара заштита на античкиот локалитет Скупи, каде треба да се...
28.01.2017 - 17:54
Претседателот на комисијата за годинешниот конкурс за финансирање на проекти од национален интерес за 2017 година од областа на литературата и...
28.01.2017 - 17:28
Дел од писателите гневни на годинешниот избор во програмата на Министерството за култура, кое според нив одобрило проекти и автори кои не ја...
25.01.2017 - 10:58
Со крводарителска акција, изложба на фотографии на Тоше и промоција на негова нова песна денеска во Спомен-куќата на Тоше Проески во Крушево ќе биде...
24.01.2017 - 14:27
Со крводарителска акција, изложба на фотографии на Тоше и промоција на негова нова песна утре во Спомен-куќата на Тоше Проески во Крушево ќе биде...
24.01.2017 - 12:36
Продуцентската компанија „Лукас филм” и холивудското студио „Волт Дизни” соопшти дека насловот на осмата епизода на филмскиот серијал „Војна на...