19.01.2017 - 14:47
Македонската компанија за анимација и визуелни ефекти ФХ3Х учествуваше во визуелните ефекти на филмот Трипл екс: Враќањето на Ксандер Кејџ со Вин...
19.01.2017 - 14:04
Основачот и пејач на групата „Оејзис“, Лиам Галагер ќе го отвори овогодинешниот фестивал EXIT со настап на главната фестивалска бина на 6 јули,...
16.01.2017 - 12:52
Во среда, на 18 јануари со почеток од 11 часот во Македонската опера и балет ќе се одржи комеморација во чест на маестро Саша Николовски Ѓумар....
15.01.2017 - 21:05
Познатиот албански актер Сефедин Нуредини по долга и тешка болест. Нуредини беше првиот дипломиран студент Албанец на Академијата за уметности при...
15.01.2017 - 15:03
Италијанскиот електронски портал „Bombagiù“ го објави првиот дел од расказот „Малиот Немо во мундирот на Корто“ или „Океан од слики“ од Томислав...
14.01.2017 - 19:16
Почина Саша Николовски Ѓумар, еден од најдобрите македонски диригенти. Роден е во Битола во 1966 година, а по завршувањето на средното образование се...
13.01.2017 - 08:40
Со традиционалното карневалско дефиле под маски, кои на сатиричен начин ќе ги отсликаат случувањата во изминатата година денеска напладне официјално...
12.01.2017 - 09:37
Италијанската актерка Моника Белучи на 24 февруари ќе допатува во Белград. Филмот на Емир Костурица „На млечен пат“, во којшто таа и Костурица ги...