09.01.2017 - 11:21
Мјузиклот „Ла ла Ленд“ на Демијан Ѓазел освои седум Златни глобуси, за најдобар мјузикл, најдобра режија, најдобро сценарио, најдобра филмска музика...
09.01.2017 - 10:58
Вчера почина проф д-р Дарко Гашпаровиќ еден од најголемите и најпознатите хрватски проучувачи и истражувачи на македонската култура и уметност....
07.01.2017 - 10:25
Македонската филхармонија денеска во Скопје ќе одржи Божикен концерт на кој како солист и како диригент, ќе се претстави светски познатиот виолинист...
05.01.2017 - 15:23
Утринава во Скопје, по долго и тешко боледување, на шеесет и две годишна возраст, почина Владимир Антонов.    Правникот по образование,...
05.01.2017 - 11:30
Интренационалното жири на Охридската академија на хуманизмот едногласно одлучи Светската награда за хуманизам за 2017 година да му ја додели на...
05.01.2017 - 10:14
Друштвото на писателите на Македонија соопштува дека денеска (среда, 4 јануари) во Кичево ненадејно почина писателот Стојмир Симјановски. Посмртните...
04.01.2017 - 13:34
Традиционалните маски - зет и невеста, Глупавиот Август и музичарите, заедно со останатите со кои на сатиричен начин се опишуваат случувањата во...
01.01.2017 - 09:43
Македонската опера и балет вечер од 20 часот ќе одржи новогодишен концерт насловен „Руска бајка“ на кој ќе бидат изведени дела од познатите руски...