28.12.2016 - 08:56
Во Градската библиотека „Браќа Миладиновци“ денеска ќе се одржи средба со македонски автори, на која ќе бидат прогласени најчитаните македонски...
27.12.2016 - 15:53
Музичкиот состав „Љубојна“ 2016 година ќе ја заокружи со промоција на најновиот албум „Радио Љубојна“, како дел од одбележувањето на 15 годишнината...
24.12.2016 - 11:20
Писателот Мето Јовановски, кој беше беше претседател на Македонскиот ПЕН центар и прв претседател на Хелсиншкиот комитет за човекови права, почина...
22.12.2016 - 09:29
На конкурсот за традиционалните награди на Друштвото на писателите на Македонија за најуспешни остварувања во 2016 година, досега пристигнале 75 дела...
20.12.2016 - 09:55
„Леб и сол Simphony“ е насловен концертот со кој рок-групата ќе заокружи 40 години од формирањето и ќе ги заврши настапите на сцена. Бендот, во...
19.12.2016 - 09:01
Друштвото на писателите на Македонија денеска со манифестацијата „Средба на генерации“ ќе ја одбележи 95-годишнината од раѓањето на поетот,...
18.12.2016 - 11:22
На шеесет и шестгодишна возраст почина Трајче Крстески, сценаристот на легендараната детска серија „Опстанок“. Крстески кој е роден и живееше во...
16.12.2016 - 12:24
Во Македонската опера и балет првпат во Македонија денеска и утре ќе гостува Државниот балет на мраз на Санкт Петербург, кој ќе ја изведе претставата...