16.12.2016 - 12:24
Во Македонската опера и балет првпат во Македонија денеска и утре ќе гостува Државниот балет на мраз на Санкт Петербург, кој ќе ја изведе претставата...
16.12.2016 - 08:46
Ансамблот на Битолскиот народен театар вечер на матичната сцена ќе ја изведе деветтата воедно и последната премиера годинава.    Станува...
13.12.2016 - 12:15
Во Културно-информативниот центар – Скопје, Салон 19:19, вечер рецитал ќе имаат музичарите Тања Петрушевска-обоа, Марјан Милошевски-фагот и Петар...
13.12.2016 - 09:42
Друштвото на писателите на Македонија со манифестацијата Денови на Блаже Конески од 16-ти до 19 декември ќе ја одбележи 95-годишнината од раѓањето на...
12.12.2016 - 11:08
Публицистот Аљуш Камбери и новинарот Тони Димков се добитници на државната награда „Мито Хаџи Василев-Јасмин” за 2016 година, соопшти Министерството...
07.12.2016 - 12:05
Седмиот „Мобил фестивал“ продолжува со тридневна програма „Синематик“ која ги става во фокус филмските монтажери. „Синематик“ ќе опфати четири...
06.12.2016 - 09:38
Претседателот Ѓорге Иванов денеска ќе го додели признанието „Орден за заслуги за Македонија“ на Факултетот за музичка уметност (ФМУ) при...
05.12.2016 - 10:30
Академијата за филмски науки и уметности ги објави 20-те филмови кои се потенцијални кандидати за номинација за Оскар за најдобри визуелни ефекти во...