01.10.2016 - 08:43
Традиционална манифестација „Бела ноќ“ ќе се одржи вечер во Скопје. Во рамки на богатата програма најавена од организаторите на повеќе локации во...
01.10.2016 - 08:35
Со концерт на Ајман Мусакаџаева народен уметник на Република Казакстан, вечер во Битола ќе почне јубилејното 25. издание на Фестивалот на класична...
30.09.2016 - 19:38
Детски фолклорни ансамбли од странство и од Македонија учествуваат на традиционалниот 10. Меѓународен детски фолклорен фестивал „Оро без граници“,...
26.09.2016 - 08:27
Претседателот на Македонија  Ѓорге Иванов денеска ќе ја додели титулата Национален уметник на Република Македонија на писателот Никола Маџиров...
17.09.2016 - 12:01
На денешната прес-конференција во Битола, директорот на Фестивалот Благоја Куновски-Доре истакна дека Фестивалот нe ја ограничува слободата на...
16.09.2016 - 17:35
Гранд При за претставата “На дното“ од Максим Горки во режија на Дејан Пропјковси во продукција на Народниот театар од Штип од Интернационалниот...
14.09.2016 - 16:35
Пред само неколку години цртежите на едно талентирано момче го привлекоа вниманието на првите луѓе на Mercedes Benz.   Набргу потоа, овој млад...
11.09.2016 - 09:06
Многу сум среќен што го доживеав овој момент. Долго време се занимавам со филмот и не знам кога ова повторно ќе ми се случи. Им се заблагодарувам на...