09.10.2017 - 17:52
Роден во Дебар 01.06.1927. Филмски работник, пропагандист, промотор на културата, поет, новинар, уредник Од 1953 до 1956 година, одговорен уредник...
09.10.2017 - 16:22
Во Сараево, на затворањето на интренационалниот театарски фестивал, беа доделени наградите на ова 57-мо издание. Меѓу добитниците е актерката Дарја...
08.10.2017 - 15:51
Познати личности од земјава ќе ги демонстрираат своите кулинарски вештини и ќе се натпреваруваат во готвење во големото тридневно Веро шоу кое ќе се...
08.10.2017 - 10:51
Александра Чичкова од Белорусија е избрана на светскиот натпревар  за Мис во инвалидска количка, прва таква манифестација што се одржа во...
08.10.2017 - 02:56
Традиционалната манифестација „Бела ноќ“ се одржа вчера во Скопје. По 13-ти пат на повеќе локации во градот се одржаа концерти, изложби и перформанси...
07.10.2017 - 12:53
Во Скопје, вчера, почна второто издание на Кине Нова. Ова е фестивал на дебитантски филмови. Настанот почна во кино Милемиум со филмот „Мажите не...
07.10.2017 - 11:10
Традиционалната манифестација „Бела ноќ“ ќе се одржи вечер во Скопје по 13. пат. Во рамки на програма на повеќе локации во градот ќе се одржат...
06.10.2017 - 14:11
Денес (6 октомври 2017) во НУЦК  „Марко Цепенков“ во Прилеп ќе биде отворена ретроспективната изложба „60 Интернационална сликарска колонија,...