Македонија денес - Нова песна и видео запис „Not on u“

Гостин: Виктор Апостоловски

See video

Емисии

13.03.2018 - 23:54
Од нивите во цела Македонија во студиото на 24 Отворено... Земјоделците спроти политичарите – дали субвенциите се доволни, има ли Македонија стратегија за раст во аграрот или ќе биде колонијална база за богатите држави... Многу ветувања, колку е реализирано – со земјоделците дебатираат, министерот Љупчо Николовски, првиот човек за аграр во ВМРО-ДПМНЕ, Миле Јакимовски, претседателот на Федерацијата на Фармери Васка Мојсовска, директорот на Платежната агенција Николче Бабовски
13.03.2018 - 23:45
Граѓаните два, а пратениците три дена викенд. Со закон тие треба во петок да се во нивните пратенички канцеларии во општините во кои се бирани. Проверено, провери, дали и за што работат овие канцеларии. За обичните смртници маќеа, за другите мајка за оние кои ги претставуваат законодавниот дом, законите едноставно не важат. Од кога е конституиран последниот парламент, овие канцеларии не работат. За нив патни трошоци, за другите извршители и давачки. Кои да ги натера пратениците да ги почитуваат законите, а кој да ги слушне граѓаните? Тема е пратеничкиот башибозук.
13.03.2018 - 20:35
Почнува да се раѓа новата стар ап заедница во Македонија. Од инвентивност до иновативност... Ќе успеат ли владините мерки за стимулација на компаниите да го сменат менталниот склоп кај младите... Хрватските старт апи досега имаат привлечено дури 100 милиони долари инвестиции. Матер Имац го промовираше прототипот на автомобилот Римац Концепт 2.
13.03.2018 - 19:20
Тема: Одлука на Уставниот суд за намалување на платите на вицепремиерите