18.08.2017 - 17:37
Два месеци затвор доби градоначалникот на Кавадарци Александар Панов. Кавадаречкиот суд денеска го прогласи виновен за изборен поткуп. Панов е првиот...
18.08.2017 - 17:24
Одземањето на судискиот имунитет нема да влијае врз работата на управните судии. Остануваат да работат на предмети и евентуални приговори и во...
18.08.2017 - 17:20
Обвинителката Лилјана Спасовска ќе ја врши функцијата јавен обвинител откако вчера Собранието го разреши Марко Зврлевски. Спасовска во годишниот...
18.08.2017 - 17:14
Страв, паника и ужас во популарниот шпански град. Одморот се претвори во терор за стотици туристи. Меѓу нив и македонски државјани. Отишле во...
18.08.2017 - 17:02
Денови на жалост во Шпанија. Со едноминутен молк илјадници луѓе им оддадоа почит на загинатите во терористичкиот напад во Барселона. Шок, страв и...
18.08.2017 - 16:10
Убиецот во бегство, полицијата се уште не дава информации до каде е потрагата по напаѓачот кој во понеделникот го застрела Дилавер Бојку. Се уште се...
18.08.2017 - 16:04
Владата на наредната редовна седницата во вторник ќе му препорача на Собранието да ја почне процедурата за избор на нов јавен обвинител, информира...
18.08.2017 - 15:19
После завршувањето на првиот ден од уписниот рок факултетите при универзитетот „Свети Кирил и Методиј“ се преплавени со пријави за упис од студентите...