20.08.2017 - 11:51
Депонијата во Тетово и утрово гори. Тетовци реагираат дека иако 13 години ги мачи проблемот со нерасчистено ѓубриште, последниве два дена биле...
20.08.2017 - 11:45
„Ниту ќе се градат станови за бегалци и мигранти, ниту има предвидено буџет за тоа. Македонија не е атрактивна земја за бегалците. Опозицијата само...
20.08.2017 - 11:07
Во Валандово денеска се одржува референдум на кој жителите на оваа општина треба да се изјаснат дали се за или против продолжување со работа на...
20.08.2017 - 10:57
Времето денеска ќе биде сончево и топло, попладне облачноста ќе се зголеми, а кон крајот на денот и преку ноќта ќе има локален пороен дожд и грмежи....
19.08.2017 - 19:04
Со креативниот  документарен македонски филм на Илија Цветковски „Со љубов" започнува 8 издание на Македокс, а ќе трае се до 25 август. Во...
19.08.2017 - 18:57
Германецот Александар Стуџински е победник на 31 от Охридски олимписки маратон.Тој за 5 часа 15 мин и 14 секунди ја исплива 30 километарската ,,Климе...
19.08.2017 - 18:34
Координативното тело кое беше формирано во село Годивје – Општина Дебарца со цел да се спречи реализирање на проектот за изградба  на регионална...
19.08.2017 - 17:45
Туристичка и спортска атракција - денеска стартуваше 31 от Охридски олимписки маратон традиција долга 3 децении. Како и во минатото така и денес...