11.08.2012 - 12:50
25 годишен жител на скопското село Батинце е хоспитализиран со две убодни рани на грбот откако братот на неговата сопруга синоќа го нападнал во...
11.08.2012 - 12:03
Два часа по полноќ, непознат сторител фрлил експлозивна направа во дворот на куќата во сопственост на Д.П., директор на Затворот во Прилеп.   Во...
11.08.2012 - 11:56
Стимулирање на заштитата и регистрацијата на патентите, како и поголема промоција на иновациите, особено на тие што се резултат на соработката на...
11.08.2012 - 08:40
Тодор Петров едногласно е реизбран на функцијата претседател на Светскиот македонски конгрес на денешното изборно Генерално Собрание на...
10.08.2012 - 19:07
Дирекцијата за заштита и спасување вечерва соопшти дека е под контрола пожарот меѓу селата Копанце, Туденце и Раотинце, Општина Јегуновце и оти е...
10.08.2012 - 19:06
Охридско – Преспанскиот регион попладнево беше зафатен од многу нестабилна воздушна маса која предизвика појава на невреме со интензивни врнежи од...
10.08.2012 - 14:43
Сеуште гори на планината Жеден над селата Раотинце, Сиричино и Копанце. Во овој регион шумскиот пожар се простира во должина од 15 километри. Сепак...
10.08.2012 - 14:37
Поради загадување на животната средина, тетовското јавно обвинителство во соработка со полицијата прибира докази за да поднесе кривична пријава...