15.11.2012 - 18:38
Штрајкот на лекарите е легален и легитимен, бидејќи е организиран од законски регистриран Синдикат, на начин предвиден со Законот за работни односи...
15.11.2012 - 18:27
Бугарија е некоректна и веднаш треба да го смени начинот на носење одлуки за интимни прашања какво што за секој народ е прашањето за името на...
15.11.2012 - 18:18
Кривичната пријава на СДСМ за случајот Маѓар Телеком се уште не распределен и не се знае кој обвинител ке го работи предметот. Скопскиот обвинител...
15.11.2012 - 17:48
Новата иницијатива за средба на македонскиот и грчкиот преговарач во Њујорк, кај посредникот Mетју Нимиц, ја поздрави американскиот амбасадор во...
15.11.2012 - 16:38
Основниот суд во Струга го прогласи за виновен 32-годишниот Цвете Вранишкоски за несреќата што се случи пред две години на летниот шанк „Пливалиште“...
15.11.2012 - 14:11
Здружението на граѓани за поддршка на Јохан Тарчуловски на 17 ноември ќе го одбележи неговиот 38-ми роденден, незаборавајќи, како што велат, на...
15.11.2012 - 13:59
Претставникот на ОБСЕ за слобода на медиумите Дуња Мијатовиќ ја поздрави одлуката на Владата и Собранието на Република Македонија за...
15.11.2012 - 13:42
Од јануари до септември годинава во сообраќајни несреќи животот го загубиле околу 100 луѓе за разлика од истиот период минатата година кога имало 113...