24.03.2017 - 09:08
Под мотото „Здружени да ја елиминираме туберкулозата – никој да не биде заборавен“ денеска во Македонија се одбележува 24 март - Светскиот ден на...
23.03.2017 - 20:07
„Нема да прифатиме Тиранска платфирма“, „Стоп Сорос“ и „Исус му простил на Јуда, но ние нема да му простиме на Заев“ – се само дел од транспарентите...
23.03.2017 - 19:32
Oрхан Салих, возач на турскиот амбасадор во Mакедонија, пријавил дека додека бил паркиран со службеното возило „мерцедес“ со дипломатски таблици, на...
23.03.2017 - 17:43
Сулејман Дервиши директор на основното училиште  Реџо Рушит Зајаси од Зајас е прво осомничен во новата истрага на СЈО под називот ,,Табла “ под...
23.03.2017 - 16:01
Во два нови случаи Тотал и Тифани што ги обелодени Специјалното јавно обвинителство – сопственици и управители на неколку фирми затајувале данок....
23.03.2017 - 15:56
По судиите и судската администрација реагира на покачувањето на платите на јавните обвинители. Обвинителите добиле покачена февруарска плата со...
23.03.2017 - 15:50
По стапување на сила на одлуката која вчера ја донесе советот на општина Центар, ќе се поништат сите издадени одобренија за градба, на...
23.03.2017 - 15:46
Модерни автомобили, но големи загадувачи. Анализата на штипскиот универзитет, покажува дека сообраќајот има влијание на нивото на загадениот воздух....