07.08.2012 - 11:13
Дирекцијата за заштита и спасување соопшти дека денеска пожари има во местотот викано Сува Гора, на територијата на општина Тетово, во местото...
07.08.2012 - 10:14
Ќе се дополнува музејската поставка за Музејот на ВМРО. Министерството за култура распиша нов тендер за изработка на проект - се бараат услуги за...
07.08.2012 - 10:02
Неопходен предуслов за постигнување решение за името е политичка волја на засегнатите страни, изјави грчкиот министер за надворешни работи Димитрис...
07.08.2012 - 09:23
Пеколен 7 Август. Најтоплиот ден годинава ги испразни улиците и градежните објекти. Се бара ладовина од топлото сонце. Граѓаните велат вака топло не...
06.08.2012 - 21:28
Вечерва во центарот на Скопје неколку десетици граѓани се собраа за да, како што велат, се организираат на протести против поскапувањето на струјата...
06.08.2012 - 21:11
Од утре до 9 август поради топлотниот бран и високите температури, Министерството за труд и социјална политика им препорачува на работодавачите да ги...
06.08.2012 - 17:22
Поради забраната за движење во шумите неизвесен е престојот на околу 500 странски туристи кои веќе уплатиле аранжмани во туристичките агенции во...
06.08.2012 - 17:17
Ахмети го направи планот , кој ќе му трча за Скопје, доколку не падне предизборен пазар со Груевски. Министерот за економија Ваљон Сарачини,...