28.02.2013 - 14:56
  Европскиот притисок  расте, домашната твдоглавост останува. По речиси еднонеделен молк премиеррот Груевски денеска со јасна  порака...
28.02.2013 - 14:08
Дождовите престанаа, а излеаните реки се повлекуваат во коритата. Се уште се утврдуваат штетите што беа предизвикани од излеаните реки. Евакуирани...
28.02.2013 - 14:03
Државната изборна комисија го усвои новиот роковник за локалните избори, откако парламентот минатата недела го продолжи рокот за поднесување на...
28.02.2013 - 14:00
Евро-комесарот за проширување Штефан Филе и  евро-парламетарците Ричард Ховит и Јиржи Бусек, утре ке го имаат последниот обид  да ги...
28.02.2013 - 13:18
Ситуацијата со напукнатата брана на Слатинското езеро се уште е критична, меѓутоа активностите спроведени за намалување на притисокот на водата врз...
28.02.2013 - 12:30
Во рамки на активностите на владиното Координативно тело за справување со последиците од поплавите, денеска од аеродромот Петровец беше испратена...
28.02.2013 - 12:16
Власта нема што да бара во општина Центар, порача опозицискиот Сојуз за иднина од протестот утрово пред општина Центар.   Граѓаните не го сакале...
28.02.2013 - 12:06
Штипјани трет ден без вода за пиење. Граѓаните полнат вода од цистерни од Кочани и Скопје.   На проблеми со дистрибуирањето на  вода...