13.08.2012 - 08:53
Македонија одбележува 11 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор. За неговите предизвици и исполнување, вечерва на свечен прием во...
12.08.2012 - 20:59
Пожарот кај село Радуша, општина Сарај, кој утрово беше ставен под контрола, повторно се активира, соопшти Дирекцијата за заштита и спасување....
12.08.2012 - 20:57
Две Македонки - 26 годишната С.А. и две години постарата Р.А. од Скопје се притворени во Будва, под сомение дека заведувале па ограбувале италијански...
12.08.2012 - 14:02
На петте државни универзитети во Македонија има вкупно 28.988 слободни места за идните студенти кои ќе се запишат во прва студиска година во...
12.08.2012 - 13:27
Тригодишен акциски план за промовирање повеќе и подобри работни места за 135.000 млади на возраст од 15 до 29 години, претстави денеска на прес-...
12.08.2012 - 13:20
Владата ќе почне проект за заштита на деца и млади од нелегални и штетни содржини на интернет, кои се опасни за нивниот правилен развој.  ...
12.08.2012 - 12:30
Косовскиот министер за внатрешни работи Бајрам Реџепи ја обвинува Македонија дека го попречува отворањето на граничниот премин Станќиќ - Белановце...
12.08.2012 - 12:09
Претседателот на Република Македонија Ѓорге Иванов за време на престојот во Република Турција, каде летуваше со своето семејство, оствари средба со...