22.10.2012 - 17:25
Српски свештеници од понизок ранг ќе држат панихида на сто годишнината од битката на кумановското брдо Зебрњак. Ниту Комисијата за односи со верски...
22.10.2012 - 17:20
Прембициозни коалициски партнери од опозицискиот фронт или непринципиелна политика на Црвенковски и на СДСМ во односот со помалите. Откако лидерот на...
22.10.2012 - 17:13
По семејниот скандал, македонското МНР да престане да молчи и веднаш да го повлече амбасадорот Илиевски од Чешка, бидејќи на тој начин се нарушува...
22.10.2012 - 17:10
Црвената лента на новата зграда на македонската дипломатија официјално ќе биде пресечена утре, иако вработените веќе неколку дена се комплетно...
22.10.2012 - 17:02
Лидерот на Достоинство Стојанче Ангелов побара оставка од владиката Петар од позицијата администратор на Австралиско – Новозеландската епархија....
22.10.2012 - 16:19
Министерот Тодоров повторно ги враќа камерите во болниците. Пред и зад секој шалтер и амбуланта во јавните здравствени установи ќе снима камера, така...
22.10.2012 - 15:56
2 години условна казна затвор пресуди Кривичниот суд за поранешниот директор на Фондот за здравство Рубинчо Заревски.   Условни затворски казни...
22.10.2012 - 15:26
Министерството за внатрешни работи како надлежен регулатор на областа изработи нов Предлог-закон за приватно обезбедување, на местото на постоечкиот...