13.08.2012 - 10:59
56 годишен жител на виничкото село Градец вчера со копач на нива ја нападнал снааата. Кавгата меѓу нив двајцата се случила среде бавча, кога жената...
13.08.2012 - 09:17
Пожарот на месотото Мала Пресица во селото Глажња, општина Липково што избувна вчера во 14 часот се уште е активен. Теренот на кој е појавен е...
13.08.2012 - 08:14
Комисијата за лустрација денеска повторно заседава. Се очекува на денешната седница уште едно лице да не го помине лустрацискиот филтер.   Освен...
13.08.2012 - 07:53
Македонија одбележува 11 години од потпишувањето на Охридскиот рамковен договор. За неговите предизвици и исполнување, вечерва на свечен прием во...
12.08.2012 - 19:59
Пожарот кај село Радуша, општина Сарај, кој утрово беше ставен под контрола, повторно се активира, соопшти Дирекцијата за заштита и спасување....
12.08.2012 - 19:57
Две Македонки - 26 годишната С.А. и две години постарата Р.А. од Скопје се притворени во Будва, под сомение дека заведувале па ограбувале италијански...
12.08.2012 - 13:02
На петте државни универзитети во Македонија има вкупно 28.988 слободни места за идните студенти кои ќе се запишат во прва студиска година во...
12.08.2012 - 12:27
Тригодишен акциски план за промовирање повеќе и подобри работни места за 135.000 млади на возраст од 15 до 29 години, претстави денеска на прес-...