23.05.2017 - 18:35
До крајот на неделата се надевам дека ќе ги завршиме преговорите околу новата влада“, изјави Зоран Заев за телевизија 24. Потврди дека ја добил...
23.05.2017 - 18:32
Кривичниот суд ги одби барањата на Специјалното јавно обвинителство за привремено замрзнување на имотот на ВМРО-ДПМНЕ. Во решението на кривичниот суд...
23.05.2017 - 16:29
Течат роковите на Кривичниот суд за одлука по барањата на СЈО за замрзување на имотот на партијата ВМРО-ДПМНЕ. Вчера попладне СЈО, спакува и...
23.05.2017 - 16:06
Финансиската, здравствената, како и семејната состојба ги спаси од затвор, деветтемина обвинети за насилствата во Собранието. Пред судот тие го...
23.05.2017 - 16:05
Државниот инспекторат за локална самоуправа ги изготвил решенијата за запирање на примената на одлуките донесени од Советите на општините по 24 март...
23.05.2017 - 16:01
Мандатарот Зоран Заев и официјално е поканет да присуствува на премиерската вечера во Брисел од страна на претставничката за надворешна и безбедносна...
23.05.2017 - 15:56
Со индигнација ги одбивам сите наводи во обвинението и не се чувствувам за виновен.   Екс началникот на Петтата управа Горан Грујеваки прв пат...
23.05.2017 - 15:04
За време на судското рочиште во Кривичниот суд за предметот „Тврдина 2“, првоосомничениот Горан Грујeвски рече дека ги одбива сите наоди и дека се...