22.02.2017 - 16:32
Патот за членство во ЕУ и НАТО е основа за стабилноста, безбедноста и просперитетот на Македонија, вели британскиот министер сер Алан Данкан кој утре...
22.02.2017 - 16:10
Дискриминацијата на лицата со хендикеп и натаму е присутна особено кога е во прашање пазарот на труд велат дел од невладините. Фирмите кои ги...
22.02.2017 - 15:59
„Не дојдов во Судот да ве видам колку сте убава туку да ви кажам дека имате направено интелектуален фалсификат“ – рече Фатиме Фетаи и заработи казна...
22.02.2017 - 15:54
Цела недела трае бојкотот на вработените во македонски железници што предизвика целосен прекин на железничкиот сообраќај. Не сообраќаат ниту...
22.02.2017 - 15:52
По вчерашната средба и поединечните изјави на лидерот на СДСМ, Зоран Заев и потоа на ДУИ, Али Ахмети во јавноста почна дури и лицитирање, но и...
22.02.2017 - 15:49
Без струја и вода без храна и услови за хигиена, петчлено семејство во оваа напуштена куќа во скопската населба Хром живее веќе 5 години. Спијат на...
22.02.2017 - 14:33
Основниот суд Скопје 1 - Скопје денешното однесување на обвинителките од Специјалното јавно обвинителство на рочиштето за насилствата пред општина...
22.02.2017 - 14:29
Центар за вработување на лицата со хендикеп кој ќе претставува место каде и компаниите и лицата со хендикеп ќе можат да ги добијат сите неопходни...