16.01.2018 - 18:24
Дали е во ред објавување на имиња на сеупте неосудувани лица, снимки од спектакуларни апсења и лични податоци на јавни личности преку непотпишани...
27.12.2017 - 17:37
Ако се усвои во форма како што е предложен изменетиот закон за аудио и аудиовизуелни услуги ќе направи финансиски атак но и директен упад на државата...
24.12.2017 - 17:23
Пет години од црниот понеделник кога собраниското обезбедувањето насила ги исфли пратениците и новинарите од законодавниот дом и беше изгласан...
21.12.2017 - 18:39
Власта ја напушта намерата за финансирање на печатените медиуми. Претставниците на Владата на денешната дебата за законот за медиуми потенцираа дека...
19.12.2017 - 17:50
Институциите во покус рок  да одговараат на барањата за пристап до информации од јавен карактер – ова е само една од насоките во кои медиумската...
19.12.2017 - 17:35
Новинарите имаат право за слободно и професионално пренесување на информациите  до јавноста  а црниот понеделник на 24 декември 2012 година...
19.12.2017 - 17:30
Здружението на приватни електронски медуми Медиум објектив реагираа на можното владино „субвенциионирање“ на печатените медиуми во Македонија. Тие...
22.11.2017 - 20:26
Се укинуваат казнените одредби за регулација на професијата по предлог на Здружението на новинари на Македонија. Одлуката за бришење на измените во...