30.07.2015 - 16:23
Како до целосно ослободување на МРТВ од стегите на актуелните власти? До кога автоцензурата ќе биде застапена во информирањето на државниот сервис?...
30.07.2015 - 15:55
„Го пика носот секаде, па нема сега јас да му го лечам!“ - со овие зборови сопственикот на порталот Доказ - Марјан Стаменковски, вели дека бил примен...
22.07.2015 - 14:57
Нападите врз новинарите се оркестрирани и имаат намера да создаваат страв и несигурност кај новинарите со цел да не ја критикуваат власта – се...
20.07.2015 - 15:23
Само со одржливо финансирање до квалитет и независност на јавниот сервис – ова го заклучија поголемиот дел од говорниците на денешната дебата „...
16.07.2015 - 15:40
Вицепремиерот Владимир Пешевски да поднесе неотповиклива оставка поради физичкиот напад врз Саше Ивановски, побараа денеска речиси сите новинарски...
16.07.2015 - 12:29
Здружението на новинари на Македонија и нејзиниот Претседател Насер Селмани освен тоа што буквално ги преспаа и толерираа физичките напади врз...
16.07.2015 - 12:09
Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници го осудува обидот за физичка пресметка на вицепремиерот Владимир Пешевски со Саше Ивановски,...
16.07.2015 - 10:53
Обединети за Македонија најостро го осудува вчерашното однесување на потпретседателот на владата Пешевски и бара негова неотповиклива оставка, а...