16.07.2015 - 12:09
Самостојниот синдикат на новинари и медиумски работници го осудува обидот за физичка пресметка на вицепремиерот Владимир Пешевски со Саше Ивановски,...
16.07.2015 - 10:53
Обединети за Македонија најостро го осудува вчерашното однесување на потпретседателот на владата Пешевски и бара негова неотповиклива оставка, а...
16.07.2015 - 10:21
Новинарскиот пленум денеска излезе на протест пред Владата со барање, вицепремиерот Владимир Пешевски да си поднесе неотповиклива оставка поради...
16.07.2015 - 09:33
Здружението на новинарите на Македонија силно го осудува физичкиот напад врз новинарот Саше Ивановски од вицепремиерот Владимир Пешевски, со кој е...
01.07.2015 - 16:09
Владата става мораториум на комерцијалните реклами во медиумите-ова денеска го соопшти министерот за информатичко општество Иво Ивановски на дебатата...
30.06.2015 - 15:36
Со маички на кои пишува „Македонија вработува, се бориме за секое работно место“ вработените во весникот Вест денеска се собраа јавно да го изразат...
27.06.2015 - 14:38
МРТ како јавен сервис кој го плаќаат сите, па и ЛГБТИ луѓето, наместо сојузник е медиум низ кој се шири хомофобија и мизогинија. Со кратко соопштение...
26.06.2015 - 14:04
За Владата состојбата во Македонија е слична како со некои земји на ЕУ, за опозицијата забелешките се одраз на трагичната слика за земјава – ова се...