21.04.2016 - 20:58
Македонскиот новинар Зоран Божиновски е екстрадиран во Македонија-објавува српски Тањуг, а од домашното министерство за внатрешни работи потврдуваа...
31.03.2016 - 16:13
Македонското судство постојано јакне, но некои таканаречени експерти иснтруирани од центри на моќ, сакаат да го урнат целиот судски систем, порача...
11.03.2016 - 16:59
Младата новинарка Кристина Атовска пред неколку дена била избркана од работа од телевизија „Сител“ затоа што објавила критичка колумна за поранешната...
10.03.2016 - 18:05
Иако пред неполн месец поголем број од медиумите  ја потпишаа Повелбата за етичко известување за време на изборите  состојбите во пракса...
07.03.2016 - 12:41
Здружението на новинарите на Македонија остро ги осудува притисоците и заканите на претставници на ДУИ врз новинарот на ТВ Шења, Мухамед Зекири и...
29.02.2016 - 15:45
Во Македонија мора да има медиумски реформи , во спротивно ќе се пропушти одлична можност за сериозни промени кога сите потписници се на преговарачка...
23.02.2016 - 17:03
Немаше место за новинарите  во судница во Кривичниот суд,  каде што полицајци од станицата во Гошинце сведочеа, што се случувало на 21...
28.01.2016 - 17:47
Чекајки го посредникот Ванхауте да се врати во Македонија, партиите продолжуваат со обвинувања - кој сака да ги контролира медиумите?  По...