15.07.2016 - 14:20
Цивил ги додели новите награди во рамките на проектот граѓански објектив на новинари кои пишуваат за прекршување на човековите права и слободи....
14.07.2016 - 17:24
Формирање на паралелни координативни тела нема да го реши проблемот со слободата и професионалноста на јавните гласила, коментираат од Советот за...
13.07.2016 - 18:04
Преговорите од Пржино во делот на  медиумите не даваат решение на долгорочен план во оваа сфера оценуваа експертите.   Иако медиумите се...
05.05.2016 - 18:14
Актуелната состојба со медиумите во земјата е показател дека нема услови за организирање на фер и демократски избори велат од ЗНМ.  ...
27.04.2016 - 08:31
Во најновиот извештај на Фридом хаус за слободата на печатот, Македонија од групата делумно слободни падна во групата неслободни земји.   ...
25.04.2016 - 17:42
До Основното јавно обвинителство  сеуште не е доставено  решението од Кривичниот суд со кое ќе се констатира притворот за  новинарот...
21.04.2016 - 21:58
Македонскиот новинар Зоран Божиновски е екстрадиран во Македонија-објавува српски Тањуг, а од домашното министерство за внатрешни работи потврдуваа...
31.03.2016 - 17:13
Македонското судство постојано јакне, но некои таканаречени експерти иснтруирани од центри на моќ, сакаат да го урнат целиот судски систем, порача...