12.11.2015 - 17:36
Итни реформи се потребни за нормализирање на состојбите во медиумската сфера, децидни се експертите. Како приоритети ги истакнуваат обезбедувањето на...
10.11.2015 - 17:14
Медиумите во земјата треба да одиграат важна и непристрасна улога во периодот што следува особено во изборниот процес вели евроамбасадорот Аиво Орав...
09.11.2015 - 15:33
Десет дена имаат работните групи за спроведување на Договорот од Пржино, да најдат заеднички решенија -  како до поголема слобода на медиумите....
04.11.2015 - 10:01
Во предвечерието на најновиот Извештај на ЕК за напредокот на земјава, од Брисел силна порака дека слободата на медиуми и изразување останува клучен...
29.10.2015 - 14:15
Наградата за човекови права „Андреј Сахаров“ годинава ја доби саудискиот блогер Раиф Бадави, информира денеска во Стразбур претседателот на...
18.10.2015 - 16:26
Медиумите, слободата на изразот, новинарството се дел од клучните прашања предвидени со договорот од Пржино, а кои досега требаше да бидат отворени и...
29.09.2015 - 16:01
Нелогични и апсурдни се тврдењата на дел од судиите дека најголемите притисоци врз судството доаѓаат од медиумите, реагираат од ЗНМ. ...
28.09.2015 - 16:25
Најголемите притисоци врз судството доаѓаат од медиумите, се жалат дел од судиите кои денеска дебатираа за притисоците врз судството и како Судскиот...